В навечерието на 3-ти март – Националния празник на Република България, Община Стара Загора, съвместно с училищни психолози и педагогически съветници организира Междуучилищна викторина „1 000 причини да се гордеем, че сме българи“. От нашето училище в организацията на събитието взеха участие Димка Кънева – педагогически  съветник, Живко Желязков – ученик от ХI „АС2“ клас и председател на УУС, Полина Русева – ученичка от ХI „АС2“ клас и зам.-председател на УУС, Светла Милчева – ученичка от от Х „АС2“ клас  и член на УУС.

За трети път ученици от VIII до XII клас имаха възможност да обогатят своите знания за България и да участват в надпреварата. Тази година участваха отбори от 13 училища.

 Отборът на нашето училище беше в състав: Дориан Десиславов Кряков, ученик от Х „АС1“ клас; Павлина Живкова Колева, ученичка от Х „АС2“ клас и Ясен Йорданов Ковачев, ученик от Х „АС1“ клас. Те показаха задълбочени познания  и умения  пред публика и така спечелиха II – ро място във финалното класиране на отборите.

В подготовката на отбора  взеха участие преподавателите по История  Радостина Стайкова и Явор Акълдашев, а в сценичното им представяне се включиха Валентина Ганева –  учител по философия и Димка Кънева. 

Вижте още