ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО
АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ

In English >>

„Поздравъ от Стара Загора“

    В празничната седмица от събития, посветени на Деня на Стара Загора, Надежда Груева - директор на Регионална библиотека "Захарий Княжески" откри фотоизложбата „Поздравъ от Стара Загора“. На церемонията присъстваха зам.-кметът Иванка Сотирова, началник отдел Култура в община Стара Загора - Диана Атанасова, участниците във фотоконкурса, както и много старозагорци. В изложбата са представени 15 обекти от града, интересни и важни за хората му места и сгради, които са запечатани на пощенски картички от началото на ХХ век и нови снимки с техния вид сега. Конкурсът е посветен на 140 г. от обявяването на Руско-турската освободителна война (1877 г.) и на Европейските дни на наследството в България.  
    Радостни сме, че фотографиите на сградите на пощата и нашето училище, направени от Мария Михова-XIас2 и Стоян Данев-XIг клас, са сред номинираните и включени в изложбата снимки!
    Изложбата е с генериран QR код и може да бъде разглеждана и чрез мобилни устройства през сайта на библиотеката. Конкурсът е реализиран с финансовата подкрепа на Община Стара Загора и медийното партньорство на dolap.bg.