ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО
АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ

In English >>

КОЛЕКЦИЯ ОТ ОТЛИЧИЯ

Всяка година през месец април се провеждат финалните кръгове на ежегодните състезания по професията. Традиционно силно се представиха екипите и отборите на гимназията и през тази година. Много емоции и заслужени призови места спечелиха екипи на ПГСАГ на тематичните финали и големия финал на Националния проект „Аз мога да строя“:
  • На тематичния финал „Традиционна българска къща“ в Стара Загора бяха отличени два екипа на гимназията. Екип „Инфинити“ спечели второ място, а „Хъшовете“ бяха фаворити на публиката.
  • Тематичният финал „Съвременна къща“ във Велико Търново завърши с безспорен фаворит – екип „FUTURE”. Тяхната идея за „хармония в хаоса“ спечели жури и публика и им донесе Награда на публиката и колегията.
  • На последния тематичен финал, който се проведе в София, се състезаваха проекти на тема „Павилион“. Екип „Берое“ зае първо и единствено призово място по решение на журито.
  • Във Виенския салон на Панаирния град в Пловдив, беше финалният кръг на проекта. Участваха всички отличени на тематичните финали екипи от цялата страна. Нашата гимназия имаше 4 екипи - финалисти. Според регламента на състезанието - те вече са студенти във ВСУ „Любен Каравелов“, специалност „Строителство на сгради и съоръжения“. Честито!
В Пловдив екип „Хъшове“ отново спечелиха публиката. Мнозина бяха впечатлени от холограмата на къщата на разработения от тях проект, която представиха по време на презентацията.
Поздравяваме ги от сърце, желаем им здраве и все по-големи професионални успехи!