ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО
АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ

In English >>

Финалът на „Аз мога да строя” 2015 или… „Вече сме студенти!”

      Във Виенския салон на Панаирния град в Пловдив се проведе финалът на националния проект „Аз мога да строя“. Три екипа на ученици от 12 клас на ПГСАГ "Лубор Байер" участваха в този последен етап и се представиха изключително успешно. Разработките им привлякоха вниманието на представителното жури.
      Звучи ви познато?... Не, вие не сте чели точно тази публикация. Но постигнатите успехи и сега са забележителни, както през петте изминали години:
  • Второ място в крайното класиране за екип Old School” и тяхната традиционна къща;
  • Награда на публиката за екип „UNIFIED ” и проектирания от тях невероятен павилион за биопродукти;
  • Специална пластика за цялостен принос в развитието на проекта получиха директорите само на две гимназии: инж. Славов-Директор на нашето училище и инж. Дончева-Директор на СГСАГ „Христо Ботев” София. 

      А ето и новината на този сезон: Всички участници на финалния кръг са със „запазени места” като студенти в два университета по строителство – ВСУ „Любен Каравелов” София и Варненския свободен университет!
      Получените призови места донесоха на участниците в проекта и награди от НТС Стара Загора. Те бяха връчени на специален ритуал и допълниха колекцията от заслужени отличия.
      Емоциите от отминалото състезание вече отзвучават. Постигнатото радва, но и задължава. Щафетата вече е предадена на следващите участници: по-малките възпитаници на ПГСАГ "Лубор Байер".
      Вярваме, че ни очакват успехи и през следващата учебна година!